Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 98g32kcal0.6g5.4g0.2g2.5g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 70g53kcal1.3g10.9g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)17g4.5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.2g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Kasvisliemikuutio 1.8g5.6kcal0.2g0.2g0.4g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Basilika, kuivattu 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen17g5.5kcal0.6g0.8g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 5g8.7kcal0.4g0.1g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana420g225kcal7g37.4g3g7.4g
Valittu annoskoko210g113kcal3.5g18.7g1.5g3.7g
Annoskoko puolitettuna105g56kcal1.8g9.4g0.8g1.9g
Arvot/100g100g54kcal1.7g8.9g0.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242