Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala21g68kcal3.2g12.5g0.5g2.1g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton2.8g9kcal0.7g0.3g0.6g0g
Voi vähäsuolainen 14g102kcal0.2g0.1g11.5g0g
Sokeri 2.3g9kcal0g2.3g0g0g
Vesi8.5g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 16g119kcal0.2g0.1g13.4g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g33g115kcal0.6g29.3g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 21g29kcal2.6g0.1g2g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton5.6g18kcal1.3g0.6g1.2g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark14g75kcal1.1g4.5g5.9g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g28g34kcal0.8g1.3g2.8g0g
Kuohukerma,valio,2dl40g136kcal0.8g1.2g14g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark3.8g20kcal0.3g1.2g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana421g1467kcal23.6g107g107g4.2g
Valittu annoskoko210g733kcal11.8g53.5g53.5g2.1g
Annoskoko puolitettuna105g367kcal5.9g26.8g26.8g1.1g
Arvot/100g100g349kcal5.6g25.4g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045