Linssisosekeitto

2dl vihreitä linssejä
200g kuorittua ja pilkottua lanttua
200g kuorittua ja pilkottua porkkanaa
1/2 pkt koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
100g tomaattimurskaa (ei välttämätön)

Liota halutessassi linssejä noin tunnin ennen keittämistä.

Huuhtele linssit hyvin.

Laita vettä kiehumaan ja lisää linssit, lanttu ja porkkana.

Keitä noin 30 min. Siivilöi keitinvesi pois (voit halutessasi ottaa sitä talteen jotta voit jatkaa sosetta sillä) .Lisää tomaattimurska ja soseuta keitto.

Lisää koskenlaskijaa paloina ja anna juuston sulaa.

Lisää sopiva määrä vettä tai keitinlientä jotta saat keitosta haluamasti paksuisen.

Raejuusto sopii hyvin kuuman keiton joukkoon.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Muori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi833g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, Polpa di Pomodoro (Campo largo (lidl)), annos 400g167g33kcal2.2g5g0.3g0g
Sulatejuusto (Koskenlaskija) voimakas167g467kcal31.7g0g36.7g0g
Porkkana 350g114kcal2.2g19.5g0.7g8.9g
Linssi, vihreä, go green200g676kcal58g114g2g61g
Lanttu 383g111kcal3.8g17.6g1.2g6.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4200g2802kcal195.8g312.2g81.8g153.6g
Valittu annoskoko2100g1401kcal97.9g156.1g40.9g76.8g
Annoskoko puolitettuna1050g701kcal49g78.1g20.5g38.4g
Arvot/100g100g67kcal4.7g7.4g1.9g3.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=55009