Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa438g74kcal1.7g10.9g2.6g3.1g
Miniluumutomaatti, annos 250g313g63kcal1.9g10.3g0.9g0g
Purjosipuli 250g57kcal4.5g6g0.5g5.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g250g70kcal1.5g14.9g0.5g6.2g
Maa-artisokka 500g228kcal2.5g41g1g20g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)250g150kcal2.5g11.2g10g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa100g300kcal23g0g23g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4200g1884kcal75.2g188.6g77g69g
Valittu annoskoko2100g942kcal37.6g94.3g38.5g34.5g
Annoskoko puolitettuna1050g471kcal18.8g47.2g19.3g17.3g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288090