Sitruuna-marenkipiiras (Painonvartijat)

Pohja:
10 ruisdigestivekeksiä
25 g margariinia (rasvaa enintään 40 %)

Täyte:
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Marenki:
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Lisää rasva ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtoreunavuoan pohjalle.

2. Sekoita pienessä kattilassa raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, vesi, sokeri ja perunajauhot.

Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen.

Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa, kunnes se sakenee.

Kaada kiisseli murupohjan päälle vuokaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.

Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Levitä marenki sitruunakiisselin päälle.

Pidä piirasta uunissa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia eli kunnes marenki on saanut vähän väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive-keksi, ruis756g3175kcal54.4g476.3g121g30.2g
Margariini 40%, keskiarvo 70g258kcal0.2g1g27.6g0g
Sitruuna kuorittu 224g92kcal1.4g4.9g2.5g6.3g
Vesi, vesijohtovesi 560g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 238g966kcal0g237.8g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 56g188kcal0g45.7g0g0.8g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g196g73kcal17.6g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4200g9502kcal147.2g1531.4g302.2g74.6g
Valittu annoskoko2100g4751kcal73.6g765.7g151.1g37.3g
Annoskoko puolitettuna1050g2376kcal36.8g382.9g75.6g18.7g
Arvot/100g100g226kcal3.5g36.5g7.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100240