Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 500g235kcal9.1g35.8g4.6g6.3g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 20g60kcal0g14.8g0g0g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g11g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g200g619kcal24g143.9g5.4g24g
Pellavansiemenet, Pellavainen100g460kcal19.8g1g41.9g30.6g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g300g1079kcal39g206.8g9g30g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g699g2448kcal94.4g458.8g20.3g38.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4200g10040kcal372.6g1722.2g189.4g258.8g
Valittu annoskoko2100g5020kcal186.3g861.1g94.7g129.4g
Annoskoko puolitettuna1050g2510kcal93.2g430.6g47.4g64.7g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544