Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 975g319kcal6g54.2g2g24.9g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 700g533kcal13.2g108.5g1.4g7g
Sipuli (kuorittu)167g45kcal2.2g8g0.3g2.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12g12kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Kasvisliemikuutio 18g56kcal1.7g2.5g4.3g0.3g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 5g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Basilika, kuivattu 2.5g6.4kcal0.4g0.5g0.1g1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen167g55kcal5.5g8.2g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 50g87kcal3.8g1.2g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4200g2254kcal68.4g373.8g31.8g75g
Valittu annoskoko2100g1127kcal34.2g186.9g15.9g37.5g
Annoskoko puolitettuna1050g564kcal17.1g93.5g8g18.8g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242