Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton30g6.3kcal0.1g0.5g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)300g495kcal9g12g45g0g
Valkoviini kuiva 150g103kcal0.5g0.9g0g0g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g900g324kcal8.1g66.6g2.7g31.5g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g30g270kcal0g0g30g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Broileri rintafile,maustamaton675g696kcal155.9g0.1g6.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4203g3829kcal350g166.2g169g64.4g
Valittu annoskoko2102g1914kcal175g83.1g84.5g32.2g
Annoskoko puolitettuna1051g957kcal87.5g41.6g42.3g16.1g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=291012