Rukiiton täysjyväleipä

Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 117 grammaa

Elisademir

Elisademir sanoi...

Jos olet allerginen rukiille, tämä voi olla mahdollisuutesi. Tosin kuidun määrä ei kovin korkealle nouse

perjantai 30.03.2012 klo 13:43

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi701g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g75g346kcal14.9g0.8g31.5g19.8g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g75g428kcal17.1g14.6g37.3g4.5g
Siirappi 70g211kcal0.1g52g0g0g
Hiiva, 50g25g15kcal3.3g0.3g0.1g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale250g851kcal35.1g140.2g16.8g11.5g
Grahamjauho 701g2299kcal74g425.6g15.4g69.4g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl200g681kcal28g128.2g6.2g11g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4212g9665kcal345g1523.4g214.6g232.4g
Valittu annoskoko2106g4832kcal172.5g761.7g107.3g116.2g
Annoskoko puolitettuna1053g2416kcal86.3g380.9g53.7g58.1g
Arvot/100g100g230kcal8.2g36.2g5.1g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=283286