Mustikka jogurttipiirakka

Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.

Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle.

Ripottele pinnalle mustikat.

Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 41g139kcal4.1g28.4g0.5g1.4g
Sokeri 33g134kcal0g33.1g0g0g
Voi 20g141kcal0.2g0.1g15.8g0g
Kananmuna 50g(kpl)23g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Ab-kerrosluonnonjogurtti (Pirkka), annos 150g55g51kcal1.3g7.1g1.8g0g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.8g3.1kcal0g0.8g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g1.6g5.2kcal0g1.3g0g0g
Mustikka metsä- 37g17kcal0.2g2.4g0.2g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana423g1041kcal16.8g147g40.8g5.2g
Valittu annoskoko211g521kcal8.4g73.5g20.4g2.6g
Annoskoko puolitettuna106g260kcal4.2g36.8g10.2g1.3g
Arvot/100g100g246kcal4g34.8g9.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432308