Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)107g376kcal12.9g74.1g2g5.4g
Vesi, vesijohtovesi 68g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g17g56kcal2.7g0.9g4.6g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 4.5g9kcal0.1g0.1g0.9g0.2g
Kuivahiiva, annos 11g1.2g4.5kcal0.6g0.5g0.1g0g
Siirappi 1.7g5.1kcal0g1.3g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)5.6g41kcal0g0g4.5g0g
Auringonkukansiemen 5.6g34kcal1.3g0.7g2.8g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana423g1049kcal35.2g155.2g29.8g11.8g
Valittu annoskoko211g524kcal17.6g77.6g14.9g5.9g
Annoskoko puolitettuna106g262kcal8.8g38.8g7.5g3g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.7g7.1g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=212054