Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 49g358kcal0.6g0.2g40.1g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 4.5g19kcal0.1g4.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 38g48kcal4.2g0.1g3.5g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g52g311kcal12.5g3.4g28g0g
Leivinjauhe 1.3g2.3kcal0.1g0.5g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 33g109kcal0.7g1g11.6g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl5.8g37kcal0.8g0.2g3.7g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g27g43kcal0.1g10.4g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana423g1854kcal38.2g40.4g174g0.4g
Valittu annoskoko211g927kcal19.1g20.2g87g0.2g
Annoskoko puolitettuna106g464kcal9.6g10.1g43.5g0.1g
Arvot/100g100g439kcal9g9.6g41.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223