Paholaisen piirakka

Uunipellillisestä tulee n. 20-25 annosta.

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

1 dl kaakaojauhetta
50 g voita
2 ½ dl vettä
3 kananmunaa

Kuorrutus

4 dl (250g) tomusokeria
40 g voita
3 rkl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria

(Pohjalle ja) päälle Mariannerouhetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Lisää joukkoon vesi ja sulatettu margariini.

Vatkaa muutama minuutti.

Lisää sitten joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Ripottele pellille Mariannerouhetta.

Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus.

Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.


Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai41g142kcal4.9g28.8g0.9g1.2g
Sokeri 51g205kcal0g50.4g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Ruokasooda 0.6g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe, tumma Van Houten13g41kcal2.9g5.6g2.6g1.4g
Voi 6.2g45kcal0.1g0g5.1g0g
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna, keitetty 21g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Tomusokeri 1dl=60g31g125kcal0g31.2g0g0g
Voi 5g36kcal0.1g0g4.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen5.6g1.9kcal0.2g0.3g0g0g
Marianne rae (Fazer), annos 25g6.2g30kcal0.2g4.1g1.4g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana423g1318kcal22g242.2g32.4g5.8g
Valittu annoskoko212g659kcal11g121.1g16.2g2.9g
Annoskoko puolitettuna106g330kcal5.5g60.6g8.1g1.5g
Arvot/100g100g312kcal5.2g57.3g7.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367135