Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1593g1207kcal29.8g245.6g3.2g15.9g
Kananmuna kuoreton 175g250kcal21.9g0.5g18g0g
Korppujauho 96g350kcal10g71.6g1g5.1g
Rypsiöljy 64g563kcal0g0g63.7g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 127g859kcal34.3g8.8g73.9g15.7g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g48g29kcal4.8g8.3g1.9g34.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4224g6516kcal201.6g669.6g323.4g143.2g
Valittu annoskoko2112g3258kcal100.8g334.8g161.7g71.6g
Annoskoko puolitettuna1056g1629kcal50.4g167.4g80.9g35.8g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.9g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129417