Lindströmin karpimmat pihvit

Mausteliemi punajuurelle:
0,25 dl vettä
loraus balsamicoa
loraus punaviinietikkaa
1 rkl karppisokeria
(0.5 tl sinapinsiemeniä)
ripaus valkopippuria ja ropaus suolaa

Kiehauta ja lisää raastettu punajuuri ja hauduta kypsäksi.

Keitä miedolla lämmöllä kasaan kunnes lientä on vain vähän jäljellä (muutama rkl ylimääräistä).

Anna jäähtyä kunnolla liemessään.

Lisää punajuuret ja mahdollinen loppuliemi taikinaan.

---
Ohjeen 70g keltuaista on 4 kpl

Suolakurkun sijaan voi laittaa kapriksia niinkuin alkuperäiseen ohjeeseen kuuluukin.

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja veivaa hetken aikaa sitkon takia.

Paista pannulla voissa ja mausta lisää suolalla ja pippurilla maun ja tarpeen mukaan.

Annoksesta tulee 14 pihviä (isompia voi olla hankala käännellä).

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 1138g2520kcal199.1g0g193.4g0g
Punajuuri 569g218kcal5.7g39.3g1.1g14.2g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 178g506kcal27.5g0.4g44.4g0g
Suolakurkku (Sauvo), annos 100g114g13kcal0.9g1.8g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)114g31kcal1.5g5.5g0.2g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4224g6574kcal469.4g94g478.4g32.2g
Valittu annoskoko2112g3287kcal234.7g47g239.2g16.1g
Annoskoko puolitettuna1056g1644kcal117.4g23.5g119.6g8.1g
Arvot/100g100g156kcal11.1g2.2g11.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438091