Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 20g145kcal0.2g0.1g16.2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai42g145kcal5g29.5g0.9g1.2g
Sokeri 20g83kcal0g20.3g0g0g
Leivinjauhe 0.8g1.4kcal0g0.3g0g0g
Ruokasooda 0.8g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 16g4.8kcal0.5g0.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 4.4g6.3kcal0.5g0g0.5g0g
Raparperi 48g16kcal0.3g2.6g0g0.7g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 16g21kcal0.4g0.5g1.9g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g20g12kcal2g0.9g0.1g0g
Sokeri 14g55kcal0g13.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 8.8g13kcal1.1g0g0.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g4.8kcal0g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana424g1020kcal20g140.8g41g3.8g
Valittu annoskoko212g510kcal10g70.4g20.5g1.9g
Annoskoko puolitettuna106g255kcal5g35.2g10.3g1g
Arvot/100g100g240kcal4.7g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574