Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 6.7g25kcal1g3.8g0.5g0.7g
Vehnälese 6.7g15kcal0.9g1g0.3g2.5g
Leivinjauhe 0.8g1.5kcal0g0.3g0g0g
Hermesetas-jauhe2g5.8kcal0g1.1g0g0.8g
Kananmuna kuoreton 9g13kcal1.1g0g0.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen17g5.5kcal0.5g0.8g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g1.7g4.8kcal0g0.9g0g0.7g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton3.3g11kcal0.8g0.3g0.7g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 8.3g28kcal0g6.8g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen108g36kcal3.6g5.3g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g33g53kcal1.4g5.3g2.9g0.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 12g4.9kcal1.1g0g0g0g
Liivatelehti, gelatiini2.2g7.6kcal1.9g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana424g432kcal24.6g53.8g10.6g9.8g
Valittu annoskoko212g216kcal12.3g26.9g5.3g4.9g
Annoskoko puolitettuna106g108kcal6.2g13.5g2.7g2.5g
Arvot/100g100g102kcal5.8g12.7g2.5g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258