Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali120g25kcal1.4g4.1g0.2g2.5g
Viinietikka 5g1kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.4g12kcal0g0g1.4g0g
Sokeri6g24kcal0g6g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g30g6.6kcal0.3g1.3g0g0.6g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.4g1kcal0.1g0.1g0g0.2g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana425g142kcal3.6g23.2g3.2g6.8g
Valittu annoskoko213g71kcal1.8g11.6g1.6g3.4g
Annoskoko puolitettuna106g36kcal0.9g5.8g0.8g1.7g
Arvot/100g100g33kcal0.8g5.5g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649