Hyydytetty suklaa-rahkakakku

POHJA

2 munaa

3/4 dl sokeria (tai ½ rkl Hermesetas-makeutusnestettä)

3 rkl kaakaojauhetta

3 rkl vehnäjauhoa

3 rkl perunajauhoa

½ tl leivinjauhetta

VÄLIIN

2 dl vadelmahilloa (tai makeutusaineella makeutettuja, survottuja pakastevadelmia)

TÄYTE

4 liivatelehteä

200-250 g suklaavanukasta

250 g rahkaa

½ dl sokeria tai makeutusainetta

2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

PINNALLE

suklaarouhetta, makeisia, suklaakuvioita

OHJEET

Vaahdota munat ja sokeri/makeutusaine.

Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan.

Sekoita varovasti tasaiseksi.

Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa 15 min. Jähdytä vuoassa.

Pese vuoka ja peitä sen pohja leivinpaperilla.

Nosta kakkupohja takaisin ja levitä hillo/vadelmat päälle.

Mausta rahka sokerilla/makeutusaineella ja vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.

Sekoita rahkaan suklaavanukkaat ja vaniljavaahto.

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min, purista niistä liika vesi pois ja liuota kuumaan vesitilkkaan (n. 2 rkl).

Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä yön yli jääkaapissa.

Irrota vuoasta vedellä kastellun veitsen avulla, aseta tarjoiluastiaan ja koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 291g416kcal36.4g0.9g29.9g0g
Kaakaojauhe (Pirkka), annos 23g63g199kcal11.9g8.2g13.2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai73g255kcal8.7g51.7g1.5g2.2g
Perunajauho 1dl=70g85g286kcal0.1g70g0g0g
Vaahtoutuva vaniljakastike661g1057kcal31.7g105.7g59.5g1.3g
Sokeri 171g693kcal0g170.6g0g0g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Kevyt Kaakaovaahto, Blå Band (1 pss)60g277kcal7.2g30.1g14.5g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g628g408kcal69.1g26.4g1.9g0g
Liivatelehti, gelatiini28g96kcal23.7g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 13g0kcal0g0g0g0g
Brunberg Tumma suklaa 60% 50g43g223kcal2.7g17.4g16.6g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4240g7839kcal383.6g965.8g274.2g9.4g
Valittu annoskoko2120g3920kcal191.8g482.9g137.1g4.7g
Annoskoko puolitettuna1060g1960kcal95.9g241.5g68.6g2.4g
Arvot/100g100g185kcal9g22.8g6.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106205