Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 200g455kcal10.1g35.1g28.2g11.6g
Persilja 40g11kcal0.6g0.4g0.1g3.2g
Oliiviöljy 100g884kcal0g0g100g0g
Tomaatti 400g91kcal2.2g13.8g1.2g5.6g
Kurkku 360g39kcal2g5g0.4g2.5g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 800g1479kcal36.9g253.4g31.1g12.6g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore100g25kcal0g9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4240g6033kcal106.8g645g322.4g75.2g
Valittu annoskoko2120g3017kcal53.4g322.5g161.2g37.6g
Annoskoko puolitettuna1060g1508kcal26.7g161.3g80.6g18.8g
Arvot/100g100g142kcal2.5g15.2g7.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73500