Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 488g1674kcal49.7g341.5g5.9g17.1g
Sokeri 255g1036kcal0g254.9g0g0g
Leivinjauhe 19g33kcal1g7.1g0g0.1g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki300g168kcal25.5g15g0.6g0g
Kananmuna kuoreton 248g353kcal31g0.7g25.4g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g600g504kcal6.6g109.9g2.4g10.8g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 214g1517kcal0.8g0g171.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4248g10570kcal229.2g1458.2g410.8g56g
Valittu annoskoko2124g5285kcal114.6g729.1g205.4g28g
Annoskoko puolitettuna1062g2643kcal57.3g364.6g102.7g14g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596