Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 200g1400kcal1.3g0g157.7g0g
Hunaja 374g1234kcal1.9g301.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 294g419kcal36.7g0.9g30.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 347g1190kcal35.3g242.8g4.2g12.1g
Leivinjauhe 27g47kcal1.4g10.1g0g0.1g
Hasselpähkinä 87g559kcal12.2g2.9g52.9g15.2g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 801g285kcal1.3g56.9g0.7g16g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4256g10266kcal180.2g1230.8g491.2g86.8g
Valittu annoskoko2128g5133kcal90.1g615.4g245.6g43.4g
Annoskoko puolitettuna1064g2567kcal45.1g307.7g122.8g21.7g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623