Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 189g539kcal29.3g0.4g47.3g0g
Sinappi 47g62kcal2.1g6.7g2.8g0.8g
Rypsiöljy 1702g15055kcal0g0g1702.4g0g
Viinietikka 142g29kcal0g0.7g0g0g
Suola, annos 3g28g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 19g54kcal2g8g0.4g5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4256g31477kcal66.8g31.6g3505.8g11.6g
Valittu annoskoko2128g15739kcal33.4g15.8g1752.9g5.8g
Annoskoko puolitettuna1064g7869kcal16.7g7.9g876.5g2.9g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868