Vadelmapiirakka

Pohja:

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.

Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lisää kananmuna.

Lisää loput jauhoista.

Anna hetken seisoa.

Sillä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.

Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.

Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.

Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.

Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.

Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen175g1257kcal0g0g139.7g0g
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl436g1571kcal52.4g309.9g9.2g0g
Kananmuna kuoreton 192g274kcal24g0.6g19.7g0g
Sokeri 262g1063kcal0g261.6g0g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 349g300kcal10.8g15.4g20.9g0g
Vadelma 698g287kcal7g28.6g5.6g25.8g
Leivinjauhe 8.7g15kcal0.5g3.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7g28kcal0g6.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4256g9590kcal189.4g1252.6g390.2g51.6g
Valittu annoskoko2128g4795kcal94.7g626.3g195.1g25.8g
Annoskoko puolitettuna1064g2398kcal47.4g313.2g97.6g12.9g
Arvot/100g100g225kcal4.5g29.4g9.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431375