Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g120g37kcal1.5g8.7g0.2g3.7g
Sipuli (kuorittu)26g7kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g30g18kcal0.4g3.9g0g0.3g
Oliiviöljy 5.4g48kcal0g0g5.4g0g
Ruokakerma 5%, Valio30g20kcal0.4g1.3g1.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.2g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana426g262kcal5.4g30.8g14.4g8.8g
Valittu annoskoko213g131kcal2.7g15.4g7.2g4.4g
Annoskoko puolitettuna107g65kcal1.4g7.7g3.6g2.2g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297