Sunnuntai-rouhesämpylät

Lämmitä vesi +42 asteeseen ja liota sokeri ja suola.

Yhdistä toisessa astiassa suurin osa sämpyläjauhoista ja kuivahiiva.

Yhdistä taikina-ainekset ja vatkaa lisäten samalla loput jauhot.

Lisää loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini.

Anna kohota 30 min.
tee joko pyöreitä tai soikeita sämpylöitä ja anna kohota vielä liinan alla 30 min.
Voitele vedellä, ja paista 225 asteessa noin 12- 15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Krista73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)87g304kcal10.4g60g1.7g4.3g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen60g434kcal0g0g48.3g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri2.9g12kcal0g2.9g0g0g
Vesi60g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g1.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana426g1501kcal20.8g125.8g100g8.6g
Valittu annoskoko213g750kcal10.4g62.9g50g4.3g
Annoskoko puolitettuna107g375kcal5.2g31.5g25g2.2g
Arvot/100g100g352kcal4.9g29.5g23.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122716