Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl100g340kcal2g3g35g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja50g80kcal3.6g8g3.5g0g
Lakka50g21kcal0.7g3.9g0.2g1.8g
Liivate 2.5g8.7kcal2.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana426g985kcal16.8g51g77.4g3.6g
Valittu annoskoko213g493kcal8.4g25.5g38.7g1.8g
Annoskoko puolitettuna107g246kcal4.2g12.8g19.4g0.9g
Arvot/100g100g231kcal3.9g12g18.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843