Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 100g24kcal1.8g2.2g0.3g2.3g
Kuohukerma,valio,2dl50g170kcal1g1.5g17.5g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 30g89kcal5.6g0.8g7.2g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]20g66kcal5.4g0g4.8g0g
Sipuli (kuorittu)14g3.7kcal0.2g0.7g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana428g706kcal28g10.4g59.6g5g
Valittu annoskoko214g353kcal14g5.2g29.8g2.5g
Annoskoko puolitettuna107g177kcal7g2.6g14.9g1.3g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g13.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502