PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 25g10kcal2.4g0.1g0g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g39g15kcal1.7g2.1g0g0.4g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g47g33kcal5.6g1.9g0.2g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g38g15kcal0.2g2.6g0.2g1g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss28g10kcal0.3g1.2g0.2g1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen38g12kcal1.2g1.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana427g191kcal22.8g19.4g1.2g4.8g
Valittu annoskoko214g96kcal11.4g9.7g0.6g2.4g
Annoskoko puolitettuna107g48kcal5.7g4.9g0.3g1.2g
Arvot/100g100g45kcal5.3g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209