Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 113g143kcal24.3g0g5.1g0g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.1g7.9g0.1g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g5.6g5.1kcal0.2g0.2g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana428g389kcal52g18.8g11.4g1.8g
Valittu annoskoko214g195kcal26g9.4g5.7g0.9g
Annoskoko puolitettuna107g97kcal13g4.7g2.9g0.5g
Arvot/100g100g91kcal12.2g4.4g2.7g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=372202