Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi139g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g12g44kcal5.5g4.9g0.7g0g
Maito, Kevyt167g77kcal5.3g8g2.5g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl45g152kcal6.2g24.9g3g4.9g
Vehnäjauho puolikarkea 362g1242kcal36.9g253.4g4.3g12.7g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 27g109kcal0g26.7g0g0g
Nautajauheliha 15%446g913kcal80.2g0g66.8g0g
Sipuli (kuorittu)390g105kcal5.1g18.7g0.8g6.6g
Riisi puuroutuva 142g486kcal8.6g107.4g1g3.3g
Kananmuna kuoreton 245g350kcal30.6g0.7g25.1g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml139g209kcal2.8g3.5g20.9g0g
Paprikajauhe 2.2g7.2kcal0.3g0.4g0.3g0.8g
Valkopippuri 1.1g3.2kcal0.1g0.5g0g0.3g
Mustapippuri 2.2g6.2kcal0.2g0.9g0.1g0.6g
Maustepippuri, annos 1g5.6g0.2kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4260g7405kcal363.6g900g251.2g58.4g
Valittu annoskoko2130g3703kcal181.8g450g125.6g29.2g
Annoskoko puolitettuna1065g1851kcal90.9g225g62.8g14.6g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420