Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g1198g371kcal14.9g87.3g2.4g37.1g
Sipuli (kuorittu)260g70kcal3.4g12.5g0.5g4.4g
Peruna, keskikokoinen 60g300g180kcal4.5g38.9g0.3g2.7g
Oliiviöljy 54g477kcal0g0g53.9g0g
Ruokakerma 5%, Valio300g195kcal4.5g12.6g15g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12g13kcal0.9g2g0.1g0.2g
Valkopippuri 1.2g3.4kcal0.1g0.5g0g0.3g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4260g2617kcal56.6g307.6g144.4g89.4g
Valittu annoskoko2130g1309kcal28.3g153.8g72.2g44.7g
Annoskoko puolitettuna1065g654kcal14.2g76.9g36.1g22.4g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297