Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1350g325kcal24.4g29.7g4.1g31.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g293g82kcal1.8g17.4g0.6g7.3g
Valkosipuli 27g29kcal2.1g4.4g0.2g0.6g
Lihaliemikuutio Maggi14g38kcal1.2g0.9g3.1g0g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 225g287kcal48.5g0g10.1g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia225g338kcal38.2g0g20.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4266g2196kcal232.4g104.8g76.6g78g
Valittu annoskoko2133g1098kcal116.2g52.4g38.3g39g
Annoskoko puolitettuna1067g549kcal58.1g26.2g19.2g19.5g
Arvot/100g100g52kcal5.4g2.5g1.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252454