Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 799g328kcal8g32.7g6.4g29.5g
Valkoviini kuiva 499g342kcal1.5g3g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl200g252kcal0g39.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 299g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 299g1215kcal0g299.1g0g0g
Liivate 40g139kcal34.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4272g4553kcal87.4g749.4g12.8g59g
Valittu annoskoko2136g2276kcal43.7g374.7g6.4g29.5g
Annoskoko puolitettuna1068g1138kcal21.9g187.4g3.2g14.8g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370