Samettinen katkarapukeitto

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa seesamöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Kaada seos tehosekoittimeen ja surraa tasaiseksi.

Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Kaada seos takaisin kattilaan.

Lisää kerma ja katkaravut.

Mausta esim ripauksella cayannepippuria.

Kiehauta nopeasti, mutta varo etteivät katkaravut sitkisty.

Tarjoa esimerkiksi krutonkien kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Seesamöljy, kylmäpuristettu12g108kcal0g0g12g0g
Sipuli (kuorittu)134g36kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g46g48kcal3.6g7.5g0.3g0.9g
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g802g184kcal11.2g27.3g3.2g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g20g47kcal0.6g5.3g2.7g0g
Kuohukerma,valio,2dl401g1363kcal8g12g140.3g0g
Katkarapu 721g493kcal104.2g0g7.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4272g4559kcal258.6g117g333.4g6.4g
Valittu annoskoko2136g2280kcal129.3g58.5g166.7g3.2g
Annoskoko puolitettuna1068g1140kcal64.7g29.3g83.4g1.6g
Arvot/100g100g107kcal6.1g2.7g7.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272528