Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g150g1095kcal1.5g1.5g120g0g
Vehnäjauho puolikarkea 195g669kcal19.9g136.5g2.3g6.8g
Sokeri 18g73kcal0g18g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g30g19kcal1g0.1g7.5g0g
Vesi45g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g300g1020kcal6g9g105g0g
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 30g103kcal3.1g21g0.4g1g
Sokeri 54g219kcal0g53.9g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka7.5g30kcal0g7.4g0g0g
Raparperi 1027g346kcal7.1g56.5g1g14.4g
Sokeri 128g517kcal0g127.3g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 32g106kcal0g25.7g0g0.4g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g38g218kcal8.2g3.6g19g3.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4272g9062kcal114.2g921.4g527.4g53g
Valittu annoskoko2136g4531kcal57.1g460.7g263.7g26.5g
Annoskoko puolitettuna1068g2266kcal28.6g230.4g131.9g13.3g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431