Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)7.5g1.5kcal0g0.5g0g0g
Valkopippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Keltuainen, 20g, annos 20g40g26kcal1.4g0.1g10g0g
Voi 126g911kcal1.5g0.5g102.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton15g3.2kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana428g1886kcal6g3g224.2g0.2g
Valittu annoskoko214g943kcal3g1.5g112.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna107g471kcal1.5g0.8g56.1g0.1g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164