Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 30g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Sokeri 43g173kcal0g42.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g100kcal3g20.5g0.4g1g
Voi 10g73kcal0.1g0g8.1g0g
Maito,kevyt (valio) 100g15g6.9kcal0.5g0.7g0.2g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 20g27kcal0.5g0.6g2.4g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g20g12kcal1.8g1g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 45g16kcal0.1g3.2g0g0.9g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1g3.6kcal0g0.8g0g0g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana428g900kcal18.8g139.8g27.6g3.8g
Valittu annoskoko214g450kcal9.4g69.9g13.8g1.9g
Annoskoko puolitettuna107g225kcal4.7g35g6.9g1g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748