Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 800g329kcal8g32.8g6.4g29.6g
Valkoviini kuiva 500g343kcal1.6g3g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl200g252kcal0g40g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 300g1218kcal0g299.7g0g0g
Liivate 40g140kcal34.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4280g4561kcal87.8g751g12.8g59.2g
Valittu annoskoko2140g2281kcal43.9g375.5g6.4g29.6g
Annoskoko puolitettuna1070g1140kcal22g187.8g3.2g14.8g
Arvot/100g100g107kcal2.1g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370