Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)636g172kcal8.3g30.5g1.3g10.8g
Valkosipuli, tuore, silputtu11g11kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Rypsiöljy 11g95kcal0g0g10.8g0g
Sokeri 4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g68kcal2g13.8g0.2g0.7g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g22g46kcal3g4.6g1.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 1438g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4284g822kcal28.4g110.4g28.4g23.4g
Valittu annoskoko2142g411kcal14.2g55.2g14.2g11.7g
Annoskoko puolitettuna1071g206kcal7.1g27.6g7.1g5.9g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275330