Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 144g434kcal25.7g69.6g1.4g15.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g68g19kcal0.4g4g0.1g1.7g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Peruna, keskikokoinen 60g450g270kcal6.8g58.5g0.5g4.1g
Vesi, vesijohtovesi 675g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g281g422kcal2.8g16.9g36.6g2g
Oliiviöljy 113g995kcal0g0g112.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 165g565kcal16.8g115.2g2g5.8g
Ohrajauho 124g405kcal10.2g79.7g2.5g9.4g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 68g180kcal5.7g31.2g2.8g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4284g6610kcal138.2g755.6g317g83.8g
Valittu annoskoko2142g3305kcal69.1g377.8g158.5g41.9g
Annoskoko puolitettuna1071g1653kcal34.6g188.9g79.3g21g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89694