Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen633g196kcal2.5g40.5g1.3g9.5g
Luumu kivetön, kuivattu 268g545kcal11.3g100.8g2.3g23g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala214g686kcal32.2g126.5g5.6g21.4g
Vehnäjauho puolikarkea 174g598kcal17.8g121.9g2.1g6.1g
Ruokasooda 24g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g86g515kcal20.6g5.7g46.3g0g
Ruokosokeri322g1311kcal0g321.3g0g0g
Neilikka, annos 4g5.4g20kcal0.2g4.3g0.2g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g5.4g19kcal0.5g3.1g0.3g0.7g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5.4g20kcal0.2g4.3g0.2g0g
Piimä AB Acidophilus Valio214g114kcal6.9g9.6g5.4g0g
Rypsiöljy 193g1706kcal0g0g193g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4288g11457kcal184.4g1476g513.4g121.4g
Valittu annoskoko2144g5728kcal92.2g738g256.7g60.7g
Annoskoko puolitettuna1072g2864kcal46.1g369g128.4g30.4g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g12g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082