Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow18g64kcal1.3g14.4g0.1g0g
Maito,kevyt (valio) 100g150g69kcal4.8g7.2g2.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 6g7.5kcal0.7g0g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 20g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g0.5g0.1kcal0g0g0g0.4g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g20g58kcal1.3g12.1g0.3g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana430g397kcal16.2g67.4g6.4g3.2g
Valittu annoskoko215g199kcal8.1g33.7g3.2g1.6g
Annoskoko puolitettuna107g99kcal4.1g16.9g1.6g0.8g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380157