Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 58g200kcal5.9g40.9g0.7g2g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 25g177kcal0.2g0.1g20g0g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Sokeri15g61kcal0g15g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 60g18kcal1.7g2.2g0.1g0g
Puolukka 25g10kcal0.1g1.7g0.1g0.6g
Raparperi 20g6.7kcal0.1g1.1g0g0.3g
Vesi10g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana430g952kcal16.2g123.6g41.8g5.8g
Valittu annoskoko215g476kcal8.1g61.8g20.9g2.9g
Annoskoko puolitettuna108g238kcal4.1g30.9g10.5g1.5g
Arvot/100g100g221kcal3.8g28.7g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=70068