Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)351g1334kcal1.8g22.8g140.5g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 386g1174kcal33.8g214g7.3g53.7g
Leivinjauhe 18g31kcal0.9g6.6g0g0.1g
Hunaja 281g928kcal1.4g227g0g0g
Mustikka metsä- 1053g464kcal5.3g67.4g6.3g34.8g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 67g223kcal0g54.4g0g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4312g8309kcal86.4g1184.4g308.2g179g
Valittu annoskoko2156g4154kcal43.2g592.2g154.1g89.5g
Annoskoko puolitettuna1078g2077kcal21.6g296.1g77.1g44.8g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527