Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 228g782kcal23.2g159.6g2.7g8g
Kananmuna kuoreton 96g138kcal12.1g0.3g9.9g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 175g293kcal13.2g7g22.8g4.6g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 8.8g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka316g300kcal53.7g1.6g7.9g0g
Sipuli 96g29kcal1.2g4.6g0.2g1.6g
Paprika punainen 263g77kcal2.5g11.8g1.1g5g
Ananas, omassa liemessään 250g130kcal1.2g28g0g3.5g
Kananmuna kuoreton 193g275kcal24.1g0.6g19.8g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 351g150kcal11.9g16.8g3.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.3g0.2g0.6g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 1.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.8g4.9kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Emmental, punaleima 17%158g458kcal53.7g0g26.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4312g5393kcal397.6g486.6g190g47.6g
Valittu annoskoko2156g2697kcal198.8g243.3g95g23.8g
Annoskoko puolitettuna1078g1348kcal99.4g121.7g47.5g11.9g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965