Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt37g17kcal1.2g1.8g0.6g0g
Hiiva 3.7g2.8kcal0.5g0g0g0.3g
Vehnäjauho, sunnuntai89g312kcal10.7g63.3g1.9g2.7g
Keltuainen, 20g, annos 20g5.9g3.8kcal0.2g0g1.5g0g
Kananmuna kuoreton 8.9g13kcal1.1g0g0.9g0g
Voi 15g108kcal0.2g0.1g12.1g0g
Sokeri 25g103kcal0g25.2g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.7g2.3kcal0.1g0.4g0.1g0.2g
Rusinat (Rainbow) 1 pss15g48kcal0.4g10.6g0.1g1.4g
Sekahedelmä, kuivattu 15g33kcal0.5g6.5g0.1g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana432g1284kcal29.8g215.8g34.6g11.6g
Valittu annoskoko216g642kcal14.9g107.9g17.3g5.8g
Annoskoko puolitettuna108g321kcal7.5g54g8.7g2.9g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984