Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g28g133kcal1.8g19.2g5.4g0.6g
Voi 9g68kcal0.1g0g7.7g0g
Kuohukerma,valio,2dl38g128kcal0.8g1.1g13.2g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g38g23kcal1.5g1.9g0.9g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g19g16kcal0.2g8g1.1g0g
Sokeri 24g96kcal0g23.5g0g0g
Liivatelehti, gelatiini3.8g13kcal3.2g0g0g0g
Vesi2.8g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g19g17kcal0.2g8.1g1.2g0g
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker16g63kcal0g15.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana432g1113kcal15.6g154.6g59g1.2g
Valittu annoskoko216g556kcal7.8g77.3g29.5g0.6g
Annoskoko puolitettuna108g278kcal3.9g38.7g14.8g0.3g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.8g13.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734