Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 88g16kcal0.5g2.2g0.4g0.6g
Oliiviöljy 6.1g54kcal0g0g6.1g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.9g2.4kcal0.1g0.3g0g0.2g
Herne 44g30kcal2.2g4.1g0.2g1.4g
Ruokakerma Valio 5%44g26kcal0.5g1.2g2.2g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g33g33kcal5.9g0.1g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana432g323kcal18.4g15.8g19.8g4.4g
Valittu annoskoko216g162kcal9.2g7.9g9.9g2.2g
Annoskoko puolitettuna108g81kcal4.6g4g5g1.1g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328