Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 106g86kcal1.7g17.9g0.1g3.2g
Tomaattimurska (Euro shopper)31g9kcal0.3g1.3g0.1g0.1g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g16g19kcal0.5g0.6g1.6g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g13g3.3kcal0.2g0.6g0g0.2g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana433g235kcal5.4g40.8g3.6g7g
Valittu annoskoko216g117kcal2.7g20.4g1.8g3.5g
Annoskoko puolitettuna108g59kcal1.4g10.2g0.9g1.8g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600